Βοήθεια σε Απόρους (απολογισμός & έκκληση)

xeria-allileggyh

Ο Πανεπιστημιακός Ναός κατά τη διάρκεια των Εορτών των Χριστουγέννων 2013 διέθεσε το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ, καθώς επίσης τρόφιμα και ρούχα περίπου ίσης αξίας, σε αναξιοπαθούντες φοιτητές και πολύτεκνες οικογένειες. Οι ενέργειες αυτές οφείλονται σε σας που ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα του Ναού και προσφέρετε εκ του υστερήματός σας, τα απαραίτητα για το σκοπό αυτόν. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας.

Ωστόσο μετά τα Χριστούγεννα παρουσιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις

  1. Πολύτεκνη οικογένεια με εννέα παιδιά (Το μεγαλύτερο φοιτητής στο πανεπιστήμιο μας, το μικρότερο μόλις πέντε μηνών) χωρίς πατέρα (απέθανε πρόσφατα).Το σπίτι που μένει η οικογένεια έχει προβλήματα υδραυλικά και ξυλουργικά. Ο Ναός βρήκε υδραυλικό και ξυλουργό που προσφέρονται δωρεάν να συνδράμουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων. Το κόστος όμως των υλικών ανέρχεται στο ποσόν των 1.000 ευρώ.Το δεύτερο παιδί της οικογένειας είναι μαθήτρια της γ Λυκείου και ετοιμάζεται για τις πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να κάνει φροντιστήριο τους επόμενους τέσσερις μήνες. Το κόστος είναι 200 ευρώ ανά μήνα
  2. Πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά (Το μεγαλύτερο φοιτητής στο πανεπιστήμιο μας) έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Έχει ανάγκη από α) χρήματα για να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ β) τρόφιμα για τη συντήρησή της. Ο φοιτητής δεν έχει ούτε για το εισιτήριό του να έλθει στο Πανεπιστήμιο.
  3. Πρώην καθαρίστρια στο Πανεπιστήμιό μας, άνεργη και χήρα με τρία παιδιά  έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Έχει ανάγκη από α) χρήματα για να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ β) τρόφιμα για τη συντήρησή της.
  4. Οικογένεια χρωστάει 650 ευρώ στη ΔΕΗ με κίνδυνο να της κόψουν το ρεύμα. Επίσης χρειάζεται γάλα για τα παιδιά.
  5. Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου μας (αλλοδαπή) έχει πρόβλημα επιβίωσης και δεν έχει τα αεροπορικά εισιτήρια για να επιστρέψει στην πατρίδα της (400 ευρώ).
  6. Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου μας, άπορη, τελειώνει τις σπουδές της μετά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και θέλει κατάλυμα μέχρι τότε.
  7. Οικογένεια δασκάλας (Ο άνδρας της επιχειρηματίας που έπεσε οικονομικά έξω) έχει ανάγκη από τρόφιμα και χρήματα για το φροντιστήριο του παιδιού της που ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις
  8. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις μικρότερης ανάγκης οι οποίες, κατά το δυνατόν, αντιμετωπίζονται από το Ναό.Ο Ναός, όπως γίνεται κατανοητό, αδυνατεί να διαχειριστεί την πληθώρα των περιπτώσεων που εμφανίστηκαν μετά τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό κάνει έκκληση στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι μόνο, να συνδράμουν για όποια περίπτωση από τις ανωτέρω επιθυμούν.

Χρήματα μπορούν να κατατίθενται

1) Στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) με την ένδειξη αλληλεγγύη

Αρ. Λογαριασμού του Πανεπιστημιακού Ναού:  6319-010291-001 (Απλό Ταμιευτήριο Κ)

‘ΙΒΑΝ’  Απεικόνιση:  GR37 0171 3190 0063 1901 0291 001

[SWIFT-BIC Τράπεζας Πειραιώς: PIRBGRAA]

2) Στον υπάλληλο της υπηρεσίας μισθοδοσίας κ Ανδρέα Σταματόπουλο (Δίνεται σχετική απόδειξη)

3) Στο κουτί του Ναού με ένδειξη για τους απόρους.

 

Για τρόφιμα ή χρήματα (προσοχή: όχι ρούχα) ο  Ναός είναι ανοιχτός καθημερινά από 10.30 μέχρι 14.30 καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού.New Arrivals