Χειροτονία απερχόμενου και εγκατάσταση νέου ιερέα στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό

IMG_1926

Κατά τον εσπερινό της εορτής των Τριών Ιεραρχών (29-01-2013) που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα  Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομός προέβη στις εξής ενέργειες :

Α)  Χειροτόνησε Αρχιμανδρίτη  τον απελθόντα Ιερέα του Πανεπιστημιακού Ναού π. Ανδρέα Σπυρόπουλο σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη 15ετή προσφορά του  στον Ναό.

Β)  Εγκατέστησε νέον Ιερέα στον Πανεπιστημιακό Ναό τον Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Μποζίνη.

 

Η Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Ιερού Ναού εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για τις δύο αυτές εξαίρετες πρωτοβουλίες του.

 

Ο απερχόμενος Ιερέας (π. Ανδρέας Σπυρόπουλος, ετών 85), ολίγων γραμμάτων αλλά με ζέση ψυχής,  Λειτουργούσε ανελλιπώς τον Ναό, αχρηματίστως, διδάσκοντας τους Πανεπιστημιακούς  με το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

π. Ανδρέας Σπυρόπουλος

Το ενδιαφέρον του για τους φοιτητές που τον πλησίαζαν ήταν μεγάλο και πολλοί αναπαύονταν τόσο από τα λόγια του όσο και από τα έργα του. Προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ναό υπερβάλλοντας τις σωματικές του δυνάμεις μόνο από αγάπη για το εκκλησίασμα  τιμώντας έτσι το Ιερατικό του σχήμα. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν σήμερα στην κοινωνία μας. Η επιτροπή του Ναού εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της και το σεβασμό της στο πρόσωπό του.

π. Πέτρος Μποζίνης

Ο νέος Ιερέας ( Αρχ Πέτρος Μποζίνης, ετών 42), είναι πτυχιούχος του Τμήματος  Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών , πτυχιούχος  της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Επίσης διετέλεσε Ιερέας για 10 χρόνια στη Γερμανία. Διακρίνεται για το μειλίχιο του χαρακτήρα του και  το ζήλο και το ενδιαφέρον του προς του φοιτητές. Ελπίζουμε η παρουσία του στο Ναό και στην Πανεπιστημιακή κοινότητα  να είναι καρποφόρα και να συνεχίσει και επαυξήσει το έργο του προκατόχου του. Η Επιτροπή του Ναού εύχεται στο νέον Ιερέα δύναμη και αποφασιστικότητα για την εκτέλεση της αποστολής του.adidas Sneaker News