Απολογισμός Φιλανθρωπικού Έργου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012

inaos01

Τα τελευταία χρόνια ο Πανεπιστημιακός Ναός ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση που στοχεύει κατά πρώτον σε ανθρώπους που χρήζουν βοηθείας εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και κατά δεύτερον σε ανθρώπους εκτός. Με τη δραστηριότητα αυτή το Πανεπιστήμιο δείχνει προς την κοινωνία το ανθρώπινο πρόσωπό του και τη συμπαράστασή του, στον καιρό της κρίσης, στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Για τους εντός των τειχών (Πανεπιστημιακή κοινότητα) προτεραιότητα δίνεται στους φοιτητές με διάφορα αιτήματα. Διατροφή και στέγαση για να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στην Πάτρα και η ομαλή συνέχιση των σπουδών τους. Ιατρικά έξοδα για σοβαρές εγχειρίσεις και θεραπείες, ακόμη και αντιμετώπιση θανάτων φοιτητών. Έξοδα ταξιδιών για αλλοδαπούς φοιτητές. Εκτός των φοιτητών ενισχύθηκαν επίσης και μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου που για διαφόρους λόγους βρέθηκαν σε κάποια δύσκολη κατάσταση.

Για τους εκτός των τειχών (Εκτός της Πανεπιστημιακής κοινότητας ) προτεραιότητα δίνεται σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες που ζητούν τρόφιμα, ρουχισμό θέρμανση πληρωμή λογαριασμών (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, χαράτσια, και ενοίκιο σπιτιών φροντιστήρια παιδιών) κλπ. Τρόφιμα και ρουχισμό μοιράστηκαν επίσης στους Αφγανούς της Πάτρας. Τέλος δεν θα πρέπει να παραληφθεί και η στήριξη νεόπτωχων αξιοπρεπών οικογενειών, κυρίως επιχειρηματιών, οι οποίοι βρέθηκαν σε δεινή θέση τον τελευταίο καιρό.

Η δραστηριότητα αυτή γίνεται με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία από την Επιτροπή του Ναού και επιλέγονται περιπτώσεις που πραγματικά αξίζουν βοηθείας. Επίσης, η βοήθεια δίνεται ανεξάρτητα από θρησκευτικά και φυλετικά κριτήρια με γνώμονα μόνον τον αναξιοπαθούντα άνθρωπο.

Όσον αφορά το μέγεθος της βοήθειας, εδόθησαν μέσα στο 2012

  • Χρήματα 30.000 Ευρώ σε διάφορες περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέραμε.
  • Τρόφιμα αξίας περίπου 30.000 Ευρώ
  • Ρουχισμός σε πολύ μεγάλη ποσότητα που δεν μπορεί να εκτιμηθεί.

Η προσπάθεια αυτή είναι προσφορά κυρίως της Πανεπιστημιακής Κοινότητας η οποία έδειξε και δείχνει την ανθρωπιά της στην κοινωνία.

Επειδή οι ανθρώπινες ανάγκες δεν σταματούν κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, η επιτροπή του Ναού θα δέχεται τις προσφορές όσων επιθυμούν να συμβάλουν στο έργο της καθ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξάρτητα από έκτακτες ανακοινώσεις. Εκφράζει δε τις ευχαριστίες της στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για την προσφορά τους και την εμπιστοσύνη και στήριξη που δείχνουν στην επιτροπή για το έργο που έχει αναλάβει.trail Archives